На Тернопільщині ще один священнослужитель зізнався, що поважає президента країни-агресора Володимира Путіна. Фанатом Путіна виявився ректор Почаївської духовної семінарії УПЦ МП архієпископ Шумський Іов Смакоуз.

Він заявив, що перебування російського президента при владі 5 термін поспіль – Божий промисел. Про це повідомила Релігійно-інформаційна служба України. Почаївський ректор заявив, що Путін встиг за час свого перебування при владі зустрінеться з трьома главами Ватикану, який обирають довічно. Священнослужитель пояснив це тільки допомогою Бога.

"Хто з них дейсвітельно довічний? - ... От Бога це залежить", - висловився священнослужитель.

Також повідомляється, що це вже не перший випадок подібних висловлювань священнослужителів на Тернопільщині та в інших регіонах країни. Раніше в Кременецькому районі розгорівся скандал через те, що батюшка привітав Володимира Путіна з іменинами на своїй сторінці в Facebook. Віруючі прийшли в обурення. Під тиском суспільства священнослужителю довелося вибачатися.

Нагадавши, Знай писав, що один із загальнонаціональних українських інформаційних телеканалів дійшов до того, що у своєму ефірі показав привітання глави російської православної церкви Патріарха Кирила з Днем Хрещення Русі.

Популярні новини зараз

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Також Знай повідомляв, що правоохоронці склали адмінпротокол щодо двох священиків з Хмельницької та Вінницької областей, які визнані організаторами багатотисячної хресної ходи з Кам'янця-Подільського до Почаївської Лаври, за порушення правил карантину.

Нещодавно Знай передавав, що у Тернополі веде свою просвітницьку діяльність відомий чернець Сергій Гончаров. Він називає себе християнським блогером і Тернопільським ченцем місіонерської спільноти Редемптористів.