Житель Тернопільщини Василь Романчак виростив на своєму городі не картоплю чи помідори, а прекрасні та яскраві квіти – кали. Його захоплення зробило його відомим на всю Україну, пише Новий.

Василь Романчак живе в селі Підгайчики Теребовлянського району давно займається вирощуванням квітів. Як каже сам Василь, цим він займається для себе, для душі і ніколи не шукав слави. Про його поле калл стало відомо випадково завдяки його односельчанкам, які попросилися сфотографуватися біля квітів. Потім ці знімки потрапили в соцмережі і заговорила вся Україна.

Зараз на полі Василя Романчака ростуть до сотні різних сортів і більше тисячі різнокольорових калл. Це поле склало конкуренцію лавандовим полям і полям з тюльпанів. Завдяки фото односельчанок та поле впізнали мешканці Чорткова, Тернополя та навіть Калуша в Івано-Франківській області. Пізніше приїхали і журналісти з Києва.

Василь розповів, що у нього завжди було багато квітів. Вирощуванням він зайнявся 10 років тому. Спочатку у нього були гладіолуси, лілії, тюльпани і хризантеми, але потім він придбав дві цибулини калл. Коли квіти розрослися і зацвіли, то Василь вирішив висадити і їх. Всі квіти, які є зараз він розмножив самостійно, купував лише близько двох десятків цибулин.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Після цього власник квіткової казки зізнався, що за цими квітами потрібен дуже складний догляд. Їх потрібно прополювати, поливати і стежити за кожною рослиною. Тільки так можна отримати яскраві і прекрасні квіти.

Сестра Василя Олександра розповіла, що її брат завжди захоплювався квітами, у нього все росло і цвіло. Жінка зазначила, що вони не очікували такої уваги і популярності з боку українців, тому на наступний рік планують створити фотозону.