Мер Тернополя Сергій Надал розповів і показав, як тернополяни захистили українську мову. Міський голова розповів про збір підписів на захист державної мови на своїй сторінці у Facebook.

Надал рссказал, що кілька тижнів тому він організував збір підписів на підтримку української мови, на який зазіхнули деякі народні депутати у Верховній Раді.

Жителі міста підходили до наметів Всеукраїнського об'єднання «Свобода» і підписувалися під зверненням до депутатів Верховної Ради. В результаті вдалося зібрати понад 20 тисяч підписів.

Після цього Надал заявив, що народні депутати повинні знати, що українці не дадуть зазіхнути на державну мову. Він також назвав цю акцію попередженням для малоросів у парламенті. Далі Надал зазначив, що в разі необхідності сотні тисяч українців встануть на захист української мови.

Нагадавши, Знай писав, що в липні пройшли акції на підтримку української мови в Івано-Франківську. 16 липня у Верховній Раді планували винести на розгляд так званий мовний закон народного депутата Бужанського. Згідно з цим законом, пропонується скасувати обов'язкове навчання 80% предметів у школах українською мовою. Однак з часом дату розгляду перенесли на 17 липня.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також Знай писав, що в червні стало відомо про те, що у Верховній Раді захотіли переглянути мовні квоти на радіо і телебаченні. Політологи вважають, що мовне питання знову піднімають через наближення місцевих виборів і бажання декого сподобатися російськомовній аудиторії.

Нещодавно Знай передавав, що Борис Шефір, який є співвласником студії "Квартал 95" розповів, як йому заважає український.