У Тернополі веде свою просвітницьку діяльність відомий чернець Сергій Гончаров. Він називає себе християнським блогером і Тернопільським ченцем місіонерської спільноти Редемптористів. Більше року отець Сергій веде свій відеоблог в YouTube. Він активно шукає підхід до молоді, щоб звернути увагу на церкву і віру. Отець Сергій говорить просто про складне. Про діяльність священнослужителя йдеться в матеріалі “Generation Ї“.

В першу чергу у великому інтерв'ю священнослужитель розповів про те, що сучасні люди дивляться на церкву через призму власного досвіду. Якщо вони зіткнулися з гріхами священиків або інших людей в храмах, це накладає певний відбиток на віру.

Про свій видеблог отець Сергій говорить, як про інструмент домогтися уваги людей. Він розповів, що місіонерство в церкві закликає говорити з людьми, а значить потрібно йти туди, де вони є. Він вважає, що якщо люди є в мережі, то потрібно йти туди. Після цього священнослужитель розповів, що в Україні слабо розвинене місіонерство в мережі, а Церква з небажанням користується цією можливістю достукатися до душ людей. Отець Сергій порівняв місіонерство в мережі і вихід церкви в мережу з тим, як Церква ставилася до друкарства, яке було введено кілька століть тому.

Після цього священнослужитель розповів, що в мережі його блог виходить під псевдонімом Отець Серж. Він вибрав його не випадково, так як хотів бути ближче до тих, хто тільки встає на шлях віри і шукає простого спілкування. Він пояснив, що так він ближче до молоді, яка говорить про важливі речі на вулиці з такими ж Сержами і Максами.

Крім усього, отець Сергій торкнувся і таке питання, як зацікавленість молоді з різних спірних питань – секс до весілля, татуювання і багато іншого. Священнослужитель розповів, що молодь цікавиться цими питаннями і готова чути відмінну думку. Вони хочуть дискутувати і відстоювати свою точку зору.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що на Закарпатті представники УПЦ МП захопили храм ПЦУ.

Також Знай повідомляв, що Ужгородський священнослужитель змінив рясу на камуфляж і став капеланом.

Нещодавно Знай передавав, що священнослужителя вигнали з маршрутки через його невдоволення шансоном.