Мер Тернополя Сергій Надал звернувся до городян з проханням дотримуватися карантину, щоб місто через два тижні не опинилося в помаранчевій або червоній зоні. Відео він записав за підсумками засідання міського штабу та Державної комісії з ТЕБ і НС.

Надал розповів тернополянам, що в останні дні спостерігається різке зростання кількості заражених китайським вірусом. Також зросла кількість пацієнтів, яким необхідна медична допомога. Далі Надал запевнив усіх городян у тому, що мерія робить все можливе, щоб хвороба не поширювалася, щоб діти змогли піти в школи і садки, в університети.

Для цього він попросив відповідально ставитися до карантинних обмежень, так як вірус не зник, тому він попросив всіх тернополян дотримуватися масочного режиму і мити частіше руки, дотримуватися дистанції. Він ще раз нагадав підприємцям і керівникам підприємств про необхідність дотримуватися техніки безпеки і правил карантину. Надал попросив забезпечити співробітників і клієнтів масками, дезінфекторами і рукавичками.

Крім того, мер Тернополя зажадав дотримуватися правил карантину в громадському транспорті – не впускати пасажирів більше, ніж є сидячих місць.

Після чергового Указу Кабміну в Тернополі та деяких інших адміністративних одиницях регіону діють нові обмеження – не більше 50% сидячих місць заповнюваність громадського транспорту, в дошкільних установах можуть перебувати в одному приміщенні не більше 20 осіб, заборонена робота хостелів, а в ресторанах не більше 1 людини на 10 квадратних метрів.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що у Тернополі діє жовта карантинна зона та нові обмеження.

Також Знай повідомляв, що у Тернополі навчальний рік може не розпочатися.

Нещодавно Знай передавав, що частина території України стала червоною після прийнятого Кабміном рішення.