На Тернопільщині під час засідання комісії з ТЕБ та НС обговорили перспективи відкриття шкіл, а також закриття їх на карантин через можливе потрапляння регіону в помаранчеву та червону зони. Також під час засідання зазначили, що ситуація з коронавірусом на Тернопільщині є напруженою. Через невтішні показники навчальний рік під загрозою зриву.

Про це розповів епідеміолог Володимир Панічев. Він зазначив, що якщо Тернопіль і область будуть давати такі ж показники, як зараз в наступні два тижні, то Регіон опиниться в помаранчевій зоні. При такому сценарії будуть введені обмеження для роботи загальноосвітніх шкіл.

Після цього Панічев пояснив, що якщо Тернопіль залишиться в жовтій зоні, то будуть перспективи продовжити навчальний рік. Однак якщо динаміка буде збільшуватися, то є всі шанси опинитися в зоні жорстких обмежень і відмовитися від навчання дітей в школах. Він також закликав докласти максимум зусиль, щоб наступні 14 днів Місто Тернопіль і область пройшли зі сприятливою динамікою і діти пішли в школу. Крім того, Панічев заявив, що для поліпшення динаміки по захворюваності місту доведеться дотримуватися всіх заходів щодо захисту.

Нагадавши, Знай писав, що в Дніпропетровській області дитячі садки відкриються з 1 вересня. Місцева влада розповіла, за яких умов Дошкільні заклади будуть закриватися на карантин або ж відкриватися знову.

Також Знай повідомляв, що в МОЗ розповіли, за яких умов перенесуть місцеві вибори в Україні.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Неданво Знай передавав, що Львівщина перейшла в помаранчеву зону.