У річці на Прикарпатті з'явився Могильний пам'ятник. Фото конструкції зробив один з місцевих жителів. Він розповів історію з можливою причиною появи такого каменю у воді. Також мешканці Тернопільщини розповіли, звідки могли взятися такі камені та плити.

На своїй сторінці в Facebook Петро Кривюк написав, що камінь він побачив на місці, де річка Пістинська впадає в Прут. Також чоловік здивувався силі води, яка змогла принести могильний камінь здалеку.

У коментарях користувачі розповіли, що ще в роки Радянської влади була побудована дамба. У неї закладали не тільки щебінь і гравій, будівельне сміття, а й надгробні пам'ятники з єврейських та інших кладовищ в окрузі. Люди зазначили, що радянська влада нічим не гребувала.

Крім того, користувачі згадали, що в мережі з'являлися вже фото надгробних пам'ятників у річці. Тоді це була статуя. Згадали люди і про те, що в районі водоканалу всі береги зроблені з плит з єврейського кладовища.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що на Тернопільщині виявили могильні плити там, де їх не очікували знайти. При розборі старого громадського туалету в музеї виявили надгробні плити з єврейського кладовища. Вони служили сходами в громадську вбиральню. Керівництво музею пообіцяло, що плити повернуть на кладовище і з'ясують, кому вони належали.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині надгробні пам'ятники виявили під старою будівлею поліклініки. Робітники робили ремонт і знайшли плити з молитвами на івриті. Вони також були ступенями і по них ходили тисячі ніг щодня.

Нещодавно Знай передавав, що на Харківщині в школі дітей змушують ходити в туалет на вулиці з дірками в підлозі. Бруд і сморід дітям підносять в якості бонусу. У мережі весь жах показала мама одного з учнів. При цьому вона розповіла, що інформацію передала в усі можливі інстанції, але відповідей так і не отримала.