У Тернопільській області скасували жорсткий карантин-в червону зону не потрапила жодна територіальна одиниця регіону. Однак є представники помаранчевої зони-місто Чортків та Тернопільський район. У жовтій зоні - міста Тернопіль та Бережани, Бережанський, Чортківський та Гусятинський райони.

Така інформація була оприлюднена після чергового засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій оновили карту України у зв'язку із мінливою епідеміологічною ситуацією. Нові зони вже почнуть діяти з понеділка 17 серпня.

"Помаранчевий, жовтий і зелений кольори на карті обмежень відображають рівень загрози. Це інформативний інструмент. Перш за все, це має бути чітким повідомленням для місцевої влади та всіх структур центральної влади, які на певній території мають велику проблему, яка потребує відповідного реагування», - зазначив голова облдержадміністрації Володимир Труш.

Він також зазначив, що зазначені зони діятимуть у наступні 14 днів. Якщо за цей період ситуація зміниться в кращу або гіршу сторони, то регіони змінять колір на червоний або зелений.

Варто відзначити, що в Україні в останні дні кількість заражених різко зросла, а в уряді і в МОЗ заговорили про другу хвилю коронавірусу.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що станом на 16 серпня неділю в Україні зафіксовано 1637 осіб, які підхопили вірус і звернулися до лікарів за допомогою. У списку видужали 47 822 людини, а в списку захворілих понад 90 тисяч осіб.

Також Знай повідомляв, що станом на 14 серпня в Україні виявили 1847 осіб, які підхопили вірус з Китаю, які звернулися за допомогою до лікарів.

Нещодавно Знай передавав, що молода мешканка Києва перехворіла коронавірусом і розповіла про процес хвороби і наслідких. 32-річна жінка скаржиться на проблеми з нервовою системою і пам'яттю.