На Тернопільщині співробітники Держпродспоживслужби виявили неякісні надувні круги в одному з магазинів обласного центру. Продукція була виявлена в ході планової перевірки фахівцями відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Для перевірки були відібрані зразки надувних виробів TM "INTEX", артикул 59256 WP (MF 006) для проведення випробувань. Плавальні кола для дітей виявилися неякісними. Вони не відповідають вимогам.

Зокрема, порушено вимоги про маркування. Відсутні дані про виробника та імпортера - найменування та контактна поштова адреса, немає інформації про безпеку. У надутому стані пробка отвору виступає над виробом на 17 мм, а повинна бути втоплена в ньому. При цьому після перевірки було видано висновок, що надувні круги представляють низький рівень небезпеки.

Варто відзначити, що небезпечними можуть бути не тільки іграшки, а й ігри. сучасні підлітки придумують заняття, які можуть коштувати їм життя. З 2017 року в забороненій в Україні мережі ВКонтакте почали з'являтися перші групи "Синій кит", "Тихий дон", "Розбуди мене о 4:20". Всі вони пропонували дітям завдати собі каліцтва або навіть покінчити життя самогубством.

Також Знай повідомляв, що відпочинок на морі може супроводжуватися небезпеками. Щорічно рятувальникам доводиться витягувати на берег відпочиваючих, яких віднесло в море на матрацах і надувних колах.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що у собак теж є улюблені іграшки, за якими вони нудьгують.