Українські школярі з 12 березня 2020 року перебували на карантині і навчалися віддалено. Протягом літніх канікул у Міністерстві освіти та в Міністерстві охорони здоров'я розробили нові правила для навчальних закладів, щоб діти змогли продовжити навчання у звичайному режимі.

Нещодавно стало відомо, що МОЗ запропонував школам цілий ряд рекомендацій. Зокрема, рекомендовано відмовитися від масових святкувань перших і останніх дзвінків, від натовпу в школах і кабінетної системи. Дітям повинні будуть зробити розмітку і навіть змістити початок і закінчення навчального дня, канікул і чвертей. У школах мірятимуть температуру вчителям та учням щоранку.

У зв'язку з цими та іншими рекомендаціями в Тернополі школярі можуть залишитися без свята Першого дзвоника. МОН рекомендував провести свято в рамках кожного класу, а не всієї школи, як це було раніше. Також у МОН заявили, що остаточні рішення прийматимуть директори шкіл.

Нагадавши, Знай писав, що в МОЗ розробили нові правила перебування дітей у школі. Учні тепер будуть носити маски і будуть дотримуватися дистанції. До шкіл не допускатимуть батьків, а всі Зустрічі та бесіди з вчителями потрібно буде проводити Дистанційно. Уромі того, учням потрібно буде перебувати в одному класі і рухатися в школі тільки по розмітці.

Також Знай повідомляв, що в Івано-Франківську діти сядуть за парти 1 вересня. Місцева влада вже розробила навчальний план. відповідно до нього діти навчатимуться у 2 зміни. Між ними буде перерва, протягом якого буде проводитися Дезінфекція поверхонь.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, у Харкові розробили нові правила для навчання дітей у школах.