Заробітчани розповіли, в яких умовах там працюють українці. Кричуща ситуація вигідна всім, крім наших співгромадян. Подружня пара Василь і Тетяна поїхали на заробітки до Польщі. Вони знайшли роботу через фірму-посередника. Як сказали подружжя, вони їхали на заробітки, а потрапили в рабство.

Василь і Тетяна почали свою розповідь з того, що їх привезли в польське містечко Червінськ-над-Віслою. Власники ферми відразу ж зібрали паспорти і заявили, що будуть оформляти якісь документи. Повернути паспорти вдалося тільки через два тижні.

Умови проживання були жахливими-барак зі шторами замість стін. З зручностей були дерев'яні туалети і душові на вулиці. Вирватися з таких заробітків і отримати належні гроші їм допомогла ПРОФСПІЛКА українських трудових мігрантів. Власникам ферми сказали, що історія вийде за межі ферми, а в поліцію і суд потраплять заяви постраждалих. Після цього вони погодилися віддати гроші і відпустити працівників.

"Зараз пішла така хвиля: масово намагаються відібрати паспорти. Поляки це порушують, влада це знає. Але, знаєте, цей стан речей - він всім вигідний. Я маю на увазі, влада взагалі, тому що вони отримують безправних робітників, їм піднімають ВВП. І підприємцям вигідна дешева робоча сила. Тим більше, ви бачите, вони нікуди не можуть дітися, поїхати. Така ситуація вигідна всім, крім простих українців, простих людей, які там працюють», - зазначив голова профспілки «Український мігрант / Трудова Солідарність» Віталій Махінько.

Нагадавши, Знай писав, що заробітчанка розповіла, як втратила сім'ю, поки орала в Італії.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Також Знай повідомляв, що українка подалася на заробітки, але від неї відреклася вся сім'я.

Нещодавно Знай передавав, що в Італії Українка вбила роботодавця-співмешканця.