У Тернополі активістка розповіла, що лікар вимагав гроші за проходження медичного огляду для її доньки. Світлана Безділь живе в місті Монастириська для проходження медогляду вона звернулася в місцеву поліклініку.

Під час оформлення медогляду лікар несподівано попросив заплатити 160,45 грн. Це викликало обурення у жінки і вона задала питання про те, чи дійсно батьки випускників і школярів повинні платити за проходження медогляду.

активістка розповіла про вимагання Фото: скріншот

Сьогодні 6 серпня активістка звернулася в поліцію і прокуратуру із заявами. Також вона заявила, що лікар, який вимагав гроші вже повинен бути відсторонений від посади.

Популярні новини зараз

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

В Україні готується революція у житловій сфері

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

У своєму пості активіста написала, що просто так не відступиться і скандал зам'яти не вдасться. Вона залучила до вирішення питання правоохоронців-начальника ГНУП Олександра Богомола, радників міністра МВС Михайла Апостола. Вона закликала взяти справу під контроль і припинити стягувати з людей гроші за медогляд школярів. Також Світлана Безділь звернулася до жителів Тернопільщини і попросила бути уважними і не мовчати. Вона вважає, що якщо мовчати про це, то вимагання грошей буде продовжуватися. Крім того, Безділь пообіцяла, що всі, хто платив гроші на реквізити лікарів будуть встановлені. Вона попросила їх не бояться, дати пояснення.

Крім цього, активістка розповіла, що вона спеціально перевірила на сайті поліклініки наявність платних послуг і не знайшла їх там. Всі Послуги надаються безкоштовно. Далі Світлана розповіла, що скасували те, що було незаконно. Однак це зробили тільки після розголосу.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що тернопільських медиків звинуватили в корупції та злиднях.

Також Знай писав, що в Києві лікар вимагав 40 тисяч з хворого за термінову операцію.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові хабарника випустили під заставу із залу суду.