На Тернопільщині волонтери просять допомогти зібрати кошти на лікування 19-річного молодого чоловіка, у якого відмовили нирки. 19-річний Ігор Собчук із Шумська потребує допомоги небайдужих українців. Юнакові медики поставили діагноз «спадковий нефрит» - хронічне запалення нирок. Хвороба його переслідує з трьох років, пише Файне місто.

Коли Ігорю було 16 років нирки відмовили зовсім і медики рекомендували зробити пересадку. Зараз Ігор чекає своєї черги на операцію і регулярно їздить до Мінська. Також він здає аналізи.

"Нещодавно я приїхав з Мінська, де пройшов обстеження і відновився в черзі на донорський орган. Дуже дорого вийшли аналізи - 10000 гривень та ще в 6000 гривень обійшлася вартість поїздки. Сказала лікар, у мене підвищений фосфор, потрібно постійно приймати таблетки від нього. Знижено гемоглобін - потрібно постійно колоти уколи, два рази на тиждень. Калій теж трошки завищені, то треба пити порошок від нього і чекати виклику для пересадки. Це - "трупний" пересадка, ніхто не знає, коли вона буде. Я вже 1 рік і 7 місяців в черзі. Кожні три місяці змушений їздити на перездачу аналізів і поновлення в черзі ", - розповідає Ігор Собчук.

Документы Игоря Фото: соцсеть

Документы Игоря Фото: соцсеть

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Документы Игоря Фото: соцсеть

Протягом найближчого часу необхідно зробити операцію. Ціна питання 841 тисяч білоруських рублів. Якщо в наступні три місяці не знайдуть донора, то йому потрібно буде знову їхати на аналізи і підтверджувати себе в списках на втручання. Зазначені гроші стали непосильним тягарем для юнака і його сім'ї. Тому він і його рідні просять допомогти зібрати гроші. Зараз Ігор чекає дзвінка з клініки з повідомленням про те, що знайшовся донор.

Варто нагадати, що в Івано-Франківську самотня мама лікує близнюків від ДЦП. Вона займається реабілітацією синів поодинці і їй потрібна допомога і підтримка.

Також Знай повідомляв, що 20-річний українець бореться зі складною пухлиною - лімфомою Ходжкіна. Молодій людині необхідні дорогі курси хіміотерапії.

Нещодавно Знай передавав, що юному франківчанина необхідна допомога на операцію з пересадки нирок. У юнака відмовили ці органи.