У Тернополі зафіксовано зростання безробіття, понад 13 тисяч городян офіційно зареєстровані в службі зайнятості. Про це розповів директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Фахівець відзначив, що на обліку стоять люди різних вікових категорій. Так станом на 1 липня 2020 року в службі зайнятості були зареєстровані 13,2 тисячі осіб. Серед них є 9000 чоловік у віці старше 35 років, 2,3 тисячі осіб – у віці 45-55 років.

Олещук звернувся до роботодавців і пояснив, що тільки офіційне оформлення працівників і гідна оплата праці можуть залучити колектив кваліфіковані кадри.

«Хочу нагадати роботодавцям, що тільки гідна оплата праці та легальне працевлаштування зможуть залучити у Ваш колектив висококваліфікованих та сумлінних працівників. А робочий колектив, що складається з працівників різних поколінь і досвіду, працює набагато ефективніше, адже в ньому реалізовано раціональний підхід до використання всього наявного трудового потенціалу», - зазначив Василь Олещук.

Варто нагадати, що Кабмін продовжив карантин до кінця серпня, а українці отримали можливість отримувати допомогу та допомоги ще місяць. в уряді розповіли, хто має право на гроші з бюджету країни. Під час карантину допомогу почали отримувати підприємці, у яких є діти, а також всі, хто втратив роботу через скорочення після початку карантину.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Знай повідомляв, що в Україні зарегистрироны офіційно 5 мільйонів безробітних.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні з'явився список найбільш популярних вакансій під час карантину.