Нещодавно Верховна Рада ухвалила рішення про те, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. У зв'язку з цим у регіонах почалися передвиборчі агітації і соціологічні дослідження. Не відстає і Тернопільщина. Соціологічна група «Рейтинг» зміряла сподівання тернополян.

Результати опитування дозволяють зробити висновок про те, що на місцевих виборах більшість виборців віддадуть свої голоси за чинного мера Сергія Надала. Вже зараз його готові підтримати 66,3% городян. Інші кандидати на пост мера не мають навіть і половини прихильників Надала.

Сергій Надал Фото: скріншот

Так, 6,5% могли б підтримати представника «Слуги народу» Ст. Гевко, 5,9% - В. Овчарук, 4,5% - М. Ратушняка, 4,4% - М. Черкашина, 3,4% - за Ст. Бліхар, 3,1% - В. Турського, 1,1% - за О. Станько, 0,9% - за А. Любецького. Тих, хто не визначився - близько 9%.

При моделювання другого туру виборів більшість виборців схиляються до вибору Сергія Надала. Якби чинний мер вийшов у другий тур з таким кандидатом, як Гевко, то його б підтримали 74% виборців проти 12%. В парі з Близаром Надал набрав 75% проти все тих же 12%. Близько 15% опитаних зізналися, що ще не визначилися з вибором мера.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Опитування проводилося серед жителів Тернополя віком від 18 років і старше. В цілому було опитано 800 осіб.

Варто нагадати, що у Києві перед місцевими виборами з'явилася нова сила. У нову політичну силу увійдуть 4 київських міських організації та політичні партії.

Знай повідомляв, що син мера Києва Віталія Кличка збирається балотуватися в мери.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові голова правління ГО “Харківський антикорупційний центр” та депутат Харківської обласної ради Дмитро Булах йде на місцеві вибори.