Тернополяни зібрали бібліотеку для бійців, які захищають Україну на Донбасі. Акція по збору книжок стартувала ще в 2015 році і триває донині. Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека стала співкоординатором всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна». У приміщення установи тернополяни приносять книги, які потім співробітники бібліотеки передають на лінію розмежування.

зокрема, тернопільська бібліотека піклується про воїнів 44 окремої артилерійської бригади. Протягом цих п'яти років бійцям передали понад 5000 книг. Протягом декількох днів бібліотекарі віднести у військову частину бригади ще 60 книг, які за останні півроку принесли тернополяни.

Завідуюча відділом міського абонемента ТОУНБ Тетяна Ковалькова розповіла, що раніше вони передавали до 300 книг, а в цьому році з-за карантину змогли зібрати лише 60 примірників. Серед зібраних видань є сучасні твори вітчизняних і зарубіжних авторів, науково-популярні праці та художня література. Деякі книги відправляються з бійцями на Донбас. Перед відправкою книг військовим співробітники бібліотеки переглядають їх на предмет цілісності та належного виду.

Варто нагадати, що у Львові діє кілька видів допомоги українським воїнам. У місті діють дві унікальні програми, які передбачають надання воїнам і їхнім родинам більше 20 видів допомог та послуг. У міському бюджеті направили на це вже близько 430 млн грн.

Знай повідомляв, що в Україні шквал розлучень серед військових. Вони повертаються з фронту іншими людьми і війна тут тільки поштовх до змін.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що на війні не тільки розлучаються, але й створюють нові сеьми.