Тернопільські медики провели складну і унікальну операцію з видалення пухлини. Пацієнтка звернулася до лікаря із-за болів в спині і скутість рухів. Після тривалих обстежень і лікування тих захворювань, вона потрапила до хірургів Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

Вони змогли виявити новоутворення, яке розташувалося у хребта та ребер, а також початок зростатися з життєво важливими судинами. Медики пояснили, що це була невринома, яка охопила не тільки судини, але і спинномозкові нерви. Незважаючи на складність розташування пухлини хірурги взялися допомогти пацієнтці.

Операція з видалення пухлини Фото: скріншот

Під час операції були задіяні нейрохірургічний мікроскоп, високошвидкісний микробор та інші сучасні пристосування. Завдяки цьому новоутворення було видалено, а пацієнтка добре пройшла післяопераційний період. Також медики зазначили, що вже на наступний день після операції на хребті вона почала рухатися.

Після цього лікарі розповіли, що операція тривала 4 години і в її ході довелося зробити резекцію двох ребер і їх відростків. Незважаючи на таке втручання пацієнтку вже через кілька днів виписали на амбулаторне лікування.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Варто нагадати, що Знай розповідав, як у львівській лікарні хірурги провели першу операцію без опиойдного наркозу. Пацієнтці видалили кісту на яєчнику і пухлина в матці, а новий вид знеболювання було прийнято рішення використовувати з-за зайвої ваги жінки і супутніх хвороб. При цьому під час операції працювали дві бригади лікарів, які успішно впоралися з поставленим завданням.

Знай повідомляв, що у Хмельницькому в одній з клінік міста з'явилася нова операційна за 11 мільйонів гривень. В ході ремонту було встановлено найсучасніше обладнання та облаштовані допоміжні приміщення.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві хірурги пересадили серце. Бригада хірургів провела операцію з пересадки серця пацієнта від раніше загиблої людини. Орган прижився на новому місці і відмінно виконує свої функції.