На Тернопільщині побував відомий український блогер і журналіст Антон Гура. Він вийшов у прямий ефір на власній сторінці в Facebook розповів про ситуацію в місті. Зокрема, блогер здивував заявою, що у тернопільських лікарнях медики беруть хабарі.

зокрема, він звинуватив медперсонал міських лікарень №1 і №2. Свої слова журналіст підкріпив розповідями місцевих жителів, які нібито зіткнулися з корупцією. Після цього Антон Гура звернувся до передплатникам і до мера Тернополя Сергія Надала.

У своїй промові блогер заявив, що він хотів зустрітися з Сергієм Надалом, але останній йому відмовив і запропонував зустрітися наступного дня. Однак Антон Гура зазначив, що він не може, так як вже ввечері їде в Київ. Далі він зазначив, що хотів обговорити з мером питання корупції в лікарнях, про яку йому розповіли тернополяни.

Я хотів зустрітися з мером і обговорити з ним питання - до мене звертаються місцеві жителі заявляють, що в першій і другій міських лікарнях Тернополя для дорослих медики беруть хабарі. Наскільки мені відомо всі лікарні Тернополя фінансуються з НСЗУ, тому гроші вони отримують. Якщо ж стане відомо про факти отримання чи вимагання хабарів у лікарнях Тернополя, то таке фінансування можуть припинити. Антон Гура

Після цього Гура підкреслив, що всі лікарні міста фінансуються з Національної служби здоров'я України і їм виділяється достатнє фінансування. Якщо підтвердяться факти корупції, то НСЗУ припинить фінансування таких лікарень. Далі Гура попросив Надала звернути увагу на ці заяви і поспілкуватися з городянами з цього питання в одному з своїх щоденних прямих ефірів.

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Варто нагадати, що Знай повідомляв про затримання львівського медика на вимаганні хабара. правоохоронці довели його провину і суд зобов'язав лікаря виплатити штраф. Причиною такого покарання стало визнання ним своєї провини і співпрацю зі слідством.

Знай писав, що в Харкові на корупції впіймали голову військово-лікарської комісії, яка брала гроші за виписку липових довідок призовникам.

Нещодавно Знай передавав, що медики Харкова вимагали у інваліди хабар за присвоєння групи інвалідності.