Мер Тернополя Сергій Надал висловився про останні події в Україні. Зокрема, він торкнувся такі важливі теми, як спроба змінити статус української мови народними депутатами, російський літак у повітряному просторі та обшуки у військах ППО під виглядом боротьби з корупцією. Надал вважає, що це ланки одного ланцюга і незабаром слід очікувати на чергову хвилюю російської агресії.

"Наступ на українську мову, коли чиновники вимагають перегляду мовного законодавства. Знищення протиповітряної оборони України під виглядом боротьби з корупцією, коли ДБР вилучає ключові елементи системи наведення на ціль зенітних ракетних комплексів і залишає українське небо беззахисним від ворожої авіації. Нахабне порушення українського повітряного простору російськими літаками - все це елементи російського реваншу ", - зазначив Сергій Надал.

Надал привів у приклад події шестирічної давнини, коли Верховна Рада ухвалила так званий " закон Ківалова-Колісниченка», який обмежував використання української мови. Тоді ж Росія поставила територіальну приналежність Донбасу й Криму під сумнів. Зроблено це було на міжнародній арені. Надал нагадав, як «московська агентура» руйнувала українську армію і скорочувала її під виглядом «економічної доцільності». На кордонах регулярно з'являлися «заблукали» російські громадяни та прикордонники. При цьому Надал нагадав, що Україна мовчала і спостерігала за цими провокаціями.

Після цього Надал закликав дати відсіч і не допустити російський реванш в Україні, захистити мову і незалежність країни.

Своєю промовою Сергій Надал відреагував на проліт російського пасажирського літака над окупованими територіями Донбасу, де польоти заборонені, реєстрація законопроекту від Максима Бужанського, в якому йдеться про продовження навчання російською мовою. Також він цими словами відреагував на вилучення важливих елементів для наведення ракет на ціль в південних областях України співробітниками ДБР

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще