На Тернопільщині крім проблеми появи стихійних сміттєзвалищ у населених пунктів ще одна проблема – спроби жителів регіону позбутися від таких звалищ варварським для природи і людей методом. Пожежі на звалищах і смітниках виникають регулярно. Про це пише Тернопіль Наживо.

Тільки 11 липня в області з'явилося два загоряння на звалищах. Пожежникам довелося виїжджати на гасіння цих вогнищ. Один з них був зафіксований в Бережанах. Там загорілася мусорка на площі 1 квадратний метр. Інцидент стався на вулиці Пирогова.

В цей же день вже в Тернополі зайнялося на вулиці Промисловій. Там вогонь встиг знищити 5 квадратних метрів сміття. В обох випадках причини пожежі будуть встановлюватися.

Варто відзначити, що екологи б'ють на сполох через пожежі на сміттєзвалищах і з-за самих розростаються звалищ. Вони вже не раз повідомляли, що пластик, поліетилен і інші відходи виділяють у ґрунт і ґрунтові води шкідливі хімічні речовини. Особливо небезпечними для природи є батарейки. Їх вміст отруює грунт і воду в радіусі кількох метрів.

Нагадаємо, Знай писав, що нещодавно в Чернівцях загорілася будівля заводу, який випускає пластикові труби і гумове взуття. Екологи вже висловили побоювання, що продукти горіння продукції могли осісти на поверхні води в місті і на рослинності. Вони також заявили, що поліпропілен при горінні розкладається на небезпечні сполуки для людини, тому після пожежі краще не виходити на вулицю.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Знай повідомляв, що українка підпалила торговий центр у Польщі. Молода жінка облила бензином вхідні двері пізно вночі і кинула сірник. З-за цього в будівлі спрацювала протипожежна сигналізація. Водою залило декілька магазинів, які вимагають компенсувати збитки.

Нещодавно Знай повідомляв, що під Харковом вогонь знищив поле з пшеницею. Полум'я виникло на поле з дозрілої пшеницею і швидко поширився на 10 гектарів. У загальній складності на цій ділянці було засіяно 80 гектар. Пожежники швидко локалізували та загасили пожежу.