На Тернопільщині виявили небезпечний предмет, схожий на артилерійський снаряд. На місце знахідки викликали рятувальників та вибухотехніків. Про це повідомляє видання Сажки.

Снаряд був виявлений на околиці села Золотники Теребовлянського району недалеко від лісу. Його знайшли місцеві жителі, які займалися господарськими справами. Рятувальники обережно витягли артилерійський снаряд із землі. Вони розповіли, що це був АС-152. Його калібр становить 152 мм.

Група піротехнічних робіт АРЗ СП Управління дістала снаряд з землі і вивезла його в безпечне місце, де його і знищили. Рятувальники в черговий раз нагадали, що подібні знахідки не можна брати в руки, розбирати і нагрівати. Це може призвести до вибуху і загибелі людей. Також вони нагадали, що потрібно слідкувати за дітьми, які також часто знаходять снаряди.

Снаряд Другої світової війни Фото: Головне

У мережі показали, як Чернівці жили під окупацією гітлерівських військ. У матеріалі були опубліковані знімки. На них видно, що місто дійсно жив, городяни займалися прибиранням вулиць після боїв, деякі будівлі зруйновані, а також зруйнованими виявилися пам'ятники Леніну і Сталіну. На їх фоні окупанти поставили свої прапори зі свастикою. У місто прийшли навіть жителі навколишніх сіл і селищ.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Нещодавно під Івано-Франківськом виявили велику кількість різних артилерійських снарядів часів Другої світової війни. 25 різних вибухонебезпечних предметів витягли з землі і вивезли на безпечну відстань від житлових будинків та населених пунктів. Вибухотехніки знешкодили ці відгомони війни. Крім того, рятувальники нагадали, що потрібно робити, якщо виявлені старі снаряди і що з ними робити ні в якому разі не можна.

Нагадаємо, Знай писав, що в мережі показали, як жили Чернівці під гітлерівською окупацією.

Знай повідомляв, що на Івано-Франківщині виявили 25 снарядів Другої світової.

Нещодавно Знай передпавал, що на Тернопільщині рятувальники та вибухотехніки утилізували снаряд Другої світової.