На Тернопільщині виявили водоймище, в якому масово гине риба. Інцидент стався на території Борщівського району у річці Нічлава. Збиток рибному господарству склав 90 тисяч гривень. Про це пише Липа з посиланням на Державну екологічну інспекцію.

Інспектори при огляді річки виявили загибель карася сріблястого в кількості 6278 штук. Після цього були відібрані проби води, щоб встановити причини загибелі фауни річки.

На Тернопільщині виявили річку з дохлою рибою Фото: скріншот

Варто відзначити, що в Тернополі гине риба у Тернопільському ставі. Причини шукають давно. В лабораторіях не вдалося виявити домішок у воді. Однак пізніше було встановлено, що в прилеглих до міста селищах і селах місцеві жителі та підприємства незаконно врізалися в дощовий колектор. В результаті каналізаційні стоки стали потрапляти в ставок і забруднювати його. Зараз за даним фактом ведеться розслідування.

Крім того, державна екологічна інспекція розповіла, які порушення були виявлені лише за попередній тиждень. Керівник екологічної служби Мальований показав, як українці забруднюють і вбивають природу. Він заявив, що виявлені об'єкти незаконної рубки дерев у центральних регіонах, забруднені землі хімічними відходами підприємств, забруднення земель і вод побутовими та виробничими відходами. Ці та інші порушення були виявлені в ході обстеження 282 об'єктів, а на винуватців накладені великі штрафи.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що державна екологічна інспекція виявила кричущі випадки забруднення природи.

Знай повідомляв, що під Дніпром виявили тонни дохлої риби.

Нещодавно Знай передавав, що в Кривому Розі тухла риба налякала мешканців житлового будинку.