На Тернопільщині виявили історично важливу знахідку, яка була використана, як будівельний матеріал. Під час реконструкції поліклініки Зборів, що у Тернопільській області будівельники наткнулися на дивні ступені. Про це пише співтовариство Facebook "Зборів - громада моєї мрії".

Старі надгробні плити з молитвами на івриті виявили в ступенях Залозецкой поліклініки. Ці плити пообіцяли повернути на їх історичне місце – на старе єврейське кладовище.

Надгробні плити з молитвами були покладені в якості ступенів Фото: соцмережі

Не давно в Зборови могильні плити були виявлені при розборі старого споруди громадського туалету. Там їх радянські будівельники і влада використовували в якості фундаменту і ступенів. При цьому плити були укладені так, щоб молитви були зверху і їх топтали ногами.

Пост у соцмережі про надгробних плитах Фото: скріншот

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

В коментарях місцеві жителі розповіли, де ще знаходили надгробні плити. Як виявилося, пам'ятники були встановлені на стадіоні в якості будівельного матеріалу. Співробітники сільради пообіцяли відвезти всі плити або на цвинтарі, або в Краєзнавчий музей.

Варто відзначити, що на Тернопільщині нещодавно розгорівся скандал через те, що землю, яка раніше була під старим кладовищем намагаються віддати під городи. Місцеві жителі протестують проти цього рішення сільради та інших представників влади.

Нагадаємо, Знай писав, що під Тернополем могильні плити виявили під громадським туалетом.

Знай повідомляв, що на Тернопільщині територію колишнього кладовища зотят віддати під город.

Нещодавно Знай передавав, що під києвом вандали зруйнували і осквернили пам'ятник воїнам АТО.