У Тернополі кіт і собака працюють з дітьми з інвалідністю. Їх незвичайна робота полягає в грі з дітьми, а професія називається канистерапевт. Тварини працюють у Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації осіб з інвалідністю. Про це повідомляє Головне Тернопіль.

Тварини вже встигли оздоровити не одну дитину. Дені і Грім. Власниця Денні (померанський шпіц) розповіла, що перед роботою у собаки був спеціальний курс навчання. Ірина каже, що ця собака не агресивна, не нав'язливий.

Коту Грому тільки 8 місяців. Він з'явився в реабілітаційному центрі випадково. Директор Центру Наталія Турецька розповіла, що їй запропонували взяти кошеня, який потрапив у добрі руки, але шукав будинок. Наталя привела його в Центр.

Дені і Грім роблять все, щоб діти з інвалідністю швидше адаптувалися до навколишнього світу і виконували потрібні вправи. Особливо тварини необхідні тим, хто потребує розвитку рухового апарату. Такі діти неохоче виконують вправи, що доставляють їм дискомфорт. Кота або собаку запускають на тренажер і діти виконують рухи, щоб доторкнутися до тварини.

Варто відзначити, що собаки дуже віддані істоти. В Індії чотири пса врятували маленьку дівчинку, яку кинули батьки. Вони охороняли дитини до того моменту, поки люди не звернули на них увагу.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в Індії собаки врятували новонароджену дівчинку.

Знай повідомляв, що собаку з важкою хворобою врятував ветеринар і став її найкращим другом.

Нещодавно Знай передавав, що у Франківську прихистили лебедя з одним крилом.