У Тернополі пішов з життя відомий на всю країну медик та вчений. Петро Фомін помер на 80-му році життя. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ТНМУ.

Ректорат, студенти і колеги-викладачі висловили слова співчуття й підтримки рідним з приводу смерті вченого.

Хірур і професор Петро Фомін Фото: Сайт ТНМУ

"Ректорат, професорсько-викладацький, трудовий та студентський колективи Тернопільського національного медичного університету імені В. Горбачевського висловлюють глибоке співчуття з приводу тяжкої втрати - українського вченого-хірурга, доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри хірургії № 3 Національного медичного університету імені Богомольця академіка НАН і АМН України, члена Мижнародного наукового комітету Асоціації раку шлунка, члена Правління і Президії Українського товариства хірургів, заслуженого діяча науки і техніки України Фоміна Петра Дмитровича. Петро Дмитрович був прочетным професором і членом Наглядової ради ТНМУ ", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті ТНМУ.

Колеги відзначили, що Петро фомін був з тих людей, які не зупиняються на досягнутому і постійно випробовує свої можливості. Завдяки таланту професора багато пацієнтів отримали можливість жити здоровим і повноцінним життям.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Вчений став автором методик оперування стравоходу після механічних ушкоджень, запалень і пухлин. Він навчився і передав знання колегам, як замінити пошкоджені ділянки стравоходу тканинами з товстого і тонкого кишечника. Крім того, професор працював над розробкою малоінвазивних эндоскопичных втручань.

Нагадаємо, Знай писав, що в інший світ пішов відомий вчений, і уродженець Львівщини.

Знай повідомляв, що померла відома українська письменниця Ева Гата.

Нещодавно Знай передавав, що найстаріший вчений світу з австралії пішов з життя добровільно шляхом евтаназії в Швейцарії.