На Тернопільщині стався черговий випадок грабежу по телефону. Телефонний шахрай зміг виманити у мешканки регіону 6000 гривень, представившись працівником банку. Чергова жертва повірила шахраєві і надала всі особисті дані. Про це пише ОбласТь.

Інцидент стався в Кременецькому районі. Там місцева жителька звернулася за допомогою в поліцію. Вона розповіла, що невідомий зателефонував їй і представився працівником банку. Він зміг переконати потенційну жертву в тому, що її картка і рахунок заблоковані із-за збою в системі.

Щоб розблокувати рахунок та картку необхідно повідомити деякі дані і персональну інформацію, що жінка і зробила. Після цього на телефон прийшло СМС, в якому говорилося, що з рахунку жінки знято 6000 грн. Інформацію про подію підтвердили і у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці зі свого боку заявили, що інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 ч. 1 Кримінального кодексу. Крім того, в поліції ще раз нагадали, що працівники банків не мають права з'ясовувати конфіденційну інформацію про клієнтів, про їх рахунках і картах. Якщо надійшов дзвінок або повідомлення про блокування рахунку, то потрібно зателефонувати на гарячу лінію банку та уточнити цю інформацію.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що львів'ян тероризують інтернет-шахраї.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Знай писав, що шахраї створили нові схеми збагачення за рахунок чесних громадян.

Нещодавно Знай передавав, що аферисти телефонують українцям з цього номера Приватбанку.