На Тернопільщині вже який тиждень вирують вітри і дощі. Це призвело до того, що старі дерева падають на дорогу. В черговий раз дерева наказали довго жити між селами Ланівці та Тулін, розташованих в Борщивском районі. Про це пише Терен з посиланням на ТСН.

Над дорогою нависає великі і старі тополі, які при сильному вітрі падають на дорогу. З-за таких пригод страждають автомобілі і люди. Місцева влада пояснює свою бездіяльність тим, що дорога і прилегла територія не перебувають на їх балансі.

Місцеві жителі розповіли, що дерева падали і на їх будинки і господарські споруди. Вони прийняли рішення спиляти кілька тополь частково, після цього їм прийшли квитанції на штраф в сумі 500 тисяч гривень. Їм довелося звертатися до суду, щоб оскаржити такий штраф.

Чиновники знизують плечима і нічого конкретного сказати не можуть, так як не знають, кому належить вказану ділянку дороги.

Керівник відділу юридичного та організаційного забезпечення Борщівської РДА Тетяна Фринюк розповіла, що потрібно спочатку з'ясувати кому належить дорога, в чиїй компетенції розглядати це питання.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

На даний момент в районній держадміністрації та облдержадміністрації заявили, що у них є місяць на розгляд скарги. В цей час будуть вирішувати, що робити зі старими деревами.

Нагадаємо, Знай писав, що в Києві дерево впало на перехожу.

Знай повідомляв, що у Львові буревій знищив старі дерева на пам'ятки історичного кладовища.

Нещодавно Знай передавав, що у Львові були пошкоджені автомобілі впали на них деревами.