Печінковий паштет – одне з популярних ласощів на будь-якому столі. Українці готують його з печінки птахів і тварин. Найбільшою поживно цінністю володіє паштет з курячої, индюшиной та яловичої печінки. Страва допомагає заповнити дефіцит заліза в організмі і наповнити корисними вітамінами. Однак отримати смачне ласощі можна лише, дотримуючись пропорції рецепта.

Щоб приготувати паштет знадобитися:

  • печінка – 500 г;
  • масло – 150 г;
  • моркву – 1 шт;
  • корінь петрушки – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець – за смаком;
  • мускатний горіх.

Спосіб приготування

Приготування печінкового паштету Фото: easy-cooking.com.ua

Печінка необхідно підготувати до приготування, з неї знімаються пленочки і жилки. Моркву, цибулю і петрушку почистити від шкірки, подрібнити і обсмажити на сковороді, до овочів додати печінку. Гасити цю суміш до готовності. Під час гасіння можна додавати води, але краще протушкувати печінку і овочі у власному соку.

Готовий печінковий паштет Фото: easy-cooking.com.ua

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Коли печінку і овочі будуть готові, їх пропускають через м'ясорубку, а потім прокручують на блендері до однорідної і кремоподібної пасти з вершковим маслом. На останньому етапі потрібно додати сіль і перець, а також тертий мускатний горіх. Готовий паштет поміщається в холодильник.

Варто відзначити, що в мережі опублікували рецеп приготування домашньої печінкової ковбаси. З цим продуктом ні в яке порівняння не йдуть пропозиції від м'ясокомбінатів і магазинів.

Нагадаємо, Знай писав, як готувати домашню печінкову ковбасу, від якої тільки користь для організму.

Знай повідомляв, як приготувати курку в молочно-сметанному соусі.

Нещодавно Знай передавав, як приготувати сирні млинці для всієї сім'ї.