У Тернопільській області почали ходити автобуси в межах районів регіону. Поки що пасажирські перевезення між районами і між областями залишаються під забороною. Таке рішення прийняла регіональна комісія з надзвичайних ситуацій. За словами голови Тернопільської ОДА Володимира Труша транспорт буде ходити з 25 травня.

Чиновник розповів, що місцева влада ухвалила рішення послабити деякі карантинні заходи із-за того, що знижується рівень захворюваності. Однак карантин у повному обсязі зберігається в Кременецькому районі, так як там ситуація більш небезпечна, ніж в інших районах області.

На Тернопільщині відновить роботу транспорт Фото: скріншот

Труша пояснив, що дозвіл пасажирських перевезень обумовлено дозволом Кабінету міністрів. Також він зазначив, що будуть дозволені і міжнародні перевезення якщо буде відповідний дозвіл Кабміну. Усі перевезення пасажирів, повинні здійснюватися відповідно до вимог головного санітарного лікаря Віктора Ляшка. Тобто це будуть тільки сидячі місця в автобусах, а потім будуть дотримуватися всі вимоги уряду.

Робота громадського транспорту в містах буде регулюватися мерами та міськрадами цих міст.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Головна санітарна лікар області Оксана Чайчук розповіла, що у Кременецькому районі рух транспорту не відновиться, оскільки там більше 12 заражених осіб на 100 тисяч населення. Там показник захворюваності становить 15,8, тому влада вирішила почекати до появи сприятливих умов.

Нагадаємо, Знай писав, що Тернопільщина залишиться закритою сферою розповсюдження коронавіруса.

Знай повідомляв, що мер Надал поставив місцевим аптекам жорсткий ультиматум з утилізації масок і рукавичок.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині пенсіонерка позбулася накопичень з власної дурості.