У Тернополі зафіксували черговий етап мору риби у Тернопільському ставі. Величезні рибини хвилями прибиває до берега, а рибалки розповідають, що таке відбувається постійно. Про можливі причини йдеться в матеріалі ІНТБ.

Мор риби відбувається не вперше. Туші знаходили і в минулому році, але весна цього року стала особливо дивною, так як риби масово почали вмирати. Для того, щоб з'ясувати причину в березні цього року була відібрана вода із ставка. В лабораторії провели всі необхідні аналізи і не виявили відхилень. Начальник лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Регіонального офісу водних ресурсів в Тернопільській області Наталія Фатаева розповіла, що необхідно взяти додаткові проби води, так як температура повітря і води стали вищими, ніж були в березні, коли бралися перші проби.

Тиждень тому Об'єднання парків культури і відпочинку звернулася в Госпотребслужбу з проханням провести дослідження. Поки результатів дослідження немає.

Ставши у Тернополі наповнений горами дохлої риби Фото: скріншот

З приводу мору риби у Тернопільському ставі висловився і начальник міської державної лікарні ветеринарної медицини Андрій Смуга. Він розповів, що була обстежена прибережна зона ставу і вода. Під час цього обстеження представник госпотребслужбы відібрав проби води. Також були взяті проби останків тіл дохлої риби. Однак для досліджень даний матеріал не підійшов, оскільки для дослідження потрібна плоть полудохлой або тільки сдохшей риби, а до берега прибиває вже підгнилі туші. Таке дослідження дозволить виключити бактеріальну чи іншу інфекцію, яка може поширюватися у ставі.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Серед причин мору риби є і такі прості, як стоки для дощової води з усього міста, скидання нечистот у ставши та багато іншого. Місцева влада вже не перший рік розробляють проект очищення водойми, щоб виключити можливе замулювання ставка і забруднення її побутовими відходами.

Нагадаємо, Знай писав, що Кабмін розкроїв Тернопільщину на 55 ВІДГ.

Знай повідомляв, що на Тернопільщині поліція взялася за пошуки телефонного шахрая, який видурював у жителів регіону тисячі гривень.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині з'явилися перші маслюки.