Громадський транспорт Тернополя може стати доступним для всіх жителів міста вже з 25 травня. Про це повідомив міський голова Сергій Надал. Він розповів, що міські власті чекають розпорядження Кабінету міністрів, яке дозволить рух тролейбусів, трамваїв та автобусів для всіх жителів Тернополя та інших міст України. На даний момент в місті суттєво зросла кількість спеціального транспорту, так як вийшли на роботу підприємці.

Надал розповів тернополянам, що зараз готові виїхати на маршрути всі автобуси і тролейбуси комунального підприємства Тернопольэлектротранс. Підтвердив цю інформацію директор підприємства Андрій Мастюх. Він заявив, що на вулиці готові виїхати 43 автобуси та 59 тролейбусів, але для цього потрібні водії.

Директор КП розповів, що за час вимушеного простою багато водіїв звільнилися, тому зараз підприємство шукає нових водіїв та проводить їх підготовку.

Надал розповів, як працюватиме транспорт у Тернополі Фото: скріншот

"Коли ми працювали в обмеженому режимі роботи, то вільні працівники автобусів були відправлені у вимушену простий. Тому зараз шукаємо і готуємо додатково водіїв. Стажуються на нових маршрутах. Стосовно водіїв тролейбусів, то працювати будуть залишилися на підприємстві та ще кількох донаймем нових", - розповів Андрій Мастюх.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

На даний момент на вулицях Тернополя працюють 8 комунальних автобусів по 35 і 1а маршрутами, а також працюють 23 тролейбуси, які їздять на маршрутах №2, 5, 7, 8, 9, 10 і 11.

Після цього директор Мастюх розповів, що після карантину на маршрути повинні будуть виїхати нові автобуси МАЗ. Ці транспортні засоби були закуплені міською владою ще в березні за 49 000 000 грн. 4 автобуси будуть працювати вже з 21 травня в якості спецтранспорту з новим 21 маршруту.

Сергій Надал пояснив, що якщо Кабмін не дозволить працювати громадського транспорту у звичних умовах, то всі автобуси і тролейбуси вийдуть на лінії і будуть їздити, як спецтранспорт.

Нагадаємо, Знай писав, що Сергій Надал розповів, як і коли в Тернополі запрацює громадський транспорт.

Знай повідомляв, що Надал спустив шалені гроші на квіти і кущі в парках.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині можуть закрыти ринки з-за порушення карантину.