Мешканка Тернополя і мама важко хворої дівчинки Насті Романюк звернулася до українців з-за жорстокого коментаря в її адресу. Як з'ясувалося, Настя потребує термінової допомоги, їй потрібні дорогі ліки. Щодня дівчинці потрібні 2 уколи і кілька десятків препаратів в таблетках, щоб підтримати життя, пише Файне місто .

Мама розповіла, що тільки недавно дитині поставили діагноз «метахроматическая лейкодистрофія». Зараз Настя знаходиться у важкому стані і потребує дорогих ліків, які можна придбати тільки в Італії або Іспанії. Дівчинка не може ні ходити, не сидіти. Також вона не може говорити. Дорогі ліки можуть полегшити стан дитини, але їх потрібно приймати щодня. Вартість їх досягає 10-12 тисяч гривень на кожен день лікування. Настя отримує всього 12 препаратів – 8 щодня і дві добавки до чаю. Коли є судоми, то їй необхідні два уколи. Всю цю інформацію розповіла її мама, яка також попросила допомогти небайдужих дітей.

На даний момент Настя приймає їжу через зонд. Однак і цей спосіб стає неприйнятним для неї. Мама дівчинки каже, що їй необхідна операція по установці спеціальної трубки.

Настя Романюк Фото: Файне місто

Крім того, мама поскаржилася на жорстокість деяких українців. В соціальних мережах для дівчинки волонтери збирають гроші, а українці залишають жорстке висловлювання. Мамі стало боляче, коли їй написали, що таким дітям не потрібно допомагати, так як вони все одно не вилікуються.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

2500 гривень для пенсіонерів: як отримати допомогу

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

“Навіщо таким допомагати, вони все одно не вилікуються і…”.

Жінка розповіла, що жорстокість її не ображає, але вона хотіла б заглянути цього горе-коментаторові в очі і розповісти, що за свою дитину вона буде боротися до кінця. Вона також зазначила, що вона вірить, що в один прекрасний день дочка обійме її і скаже довгоочікуване «мама». Мама Насті розповіла, що ніхто не змушує допомагати таким дітям. Якщо не подобається пост про допомогу, потрібно просто пройти повз.

Допомогти родині можна за наступними реквізитами:
Номер картки для переказу грошей: 5168 7574 0444 6744
Номер телефону Тетяни Романюк – мами дівчинки: 096 723 06 96

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі судять двох лікарів, які відмовилися допомагати дитині.

Знай повідомляв, що в Дніпрі створили петицію для дозволу на проведення партнерських пологів.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові стали частіше народжуються двійні.